resultaatgerichte reclame

Reclame artikelen7 Tips van Reclamebureau Rotterdam. Haal meer leads en omzet uit uw reclame campagne.
lees meer over reclame tips


Wat zijn de verschillende typen reclame bureaus? Welke type worden onderscheiden?
lees meer over reclamebureaus

Wat is de beste internet reclame? Wat is beter: zoekmachine optimalisatie of adverteren?
lees meer over reclame strategie

 

image

Specialistische reclamebureaus


In aanvulling op de full-service reclamebureaus zijn er ook bureaus die zich specialiseren in bepaalde vormen van reclame: werving & selectie, industriële, financiële, direct-respons-, retail, gele pagina’s en andere vormen van adverteren. Specialisatie treedt vaak op door een verscheidenheid van redenen. Zoals in personeelsadvertenties zijn gespecialiseerde media toepassingen noodzakelijk en deze kennis en expertise kan normaal niet gevonden worden in een algemeen bureau. In andere gevallen, zoals medische of industriële reclame is technische kennis bij schrijvers vereist om zinvolle reclameboodschappen te kunnen schrijven. Dergelijke specialistische reclamebureaus zijn meestal ook "full-service" in dat zij alle fundamentele reclamebureau diensten aan te bieden in hun gebied van specialisatie, plus andere reclame diensten met betrekking tot hun vakgebied.


Interactieve bureaus


Interactieve bureaus onderscheiden zich door het aanbieden van een mix van web design, zoekmachine marketing, internet reclame, of e-commerce. Interactieve bureaus kregen veel bekendheid vóórdat de traditionele reclamebureaus het internet volledig omarmden. Een aantal van de interactieve bureaus groeide zeer snel, hoewel sommige weer zijn afgeslankt als gevolg van veranderende marktomstandigheden. De meest succesvolle interactieve bureaus worden gedefinieerd als bedrijven die reclame en marketing diensten aanbieden voor de “digitale ruimte”. De digitale ruimte wordt gedefinieerd als elke multimedia-enabled elektronisch kanaal dat een adverteerder de boodschap kan worden gezien of gehoord. 'Digitale ruimte' kan zijn het internet, kiosken, cd-roms, dvd's, en lifestyle-apparaten (iPod, PSP en mobiel). De functie van interactieve bureaus is vergelijkbaar met die van reclamebureaus, hoewel zij zich uitsluitend te richten op interactieve reclame.


Ze leveren diensten, zoals strategie, creatie, design, video, ontwikkeling, implementatie, beheer en rapportages. Meestal leveren de interactieve agentschappen: digitale lead generation, digitale merkontwikkeling, interactieve marketing en communicatie strategie, website design en ontwikkeling, e-learning hulpmiddelen, e-mail marketing, SEO diensten, PPC campagne management, content management, en de algehele data mining & ROI beoordeling. De recente groeit van de interactieve reclamebureaus kan worden toegeschreven aan de stijgende populariteit van sociale netwerken en community sites. De oprichting van sites zoals MySpace, Facebook en YouTube hebben geleid tot extra interesse. Sommige interactieve bureaus zijn begonnen met het aanbieden van persoonlijke en zakelijke community sites als onderdeel van hun dienstenaanbod. Misschien is het nog te vroeg om te oordelen hoe de bureaus deze vorm van marketing kan gebruiken om geld te verdienen. Maar alle tekenen wijzen erop dat online netwerken de toekomst is voor reclame en merkontwikkeling. Vanwege dem explosie aan netwerksites, zijn er nieuwe soorten bureaus die zich richten op reputatie management. Dit type bureau is vooral belangrijk als een bedrijf online damage control wilt uitoefenen. Bijvoorbeeld door ontevreden klanten snel te benaderen via social networking sites.


Zoekmachine bureaus (SEO)


De afgelopen periode zijn er steeds meer betaal per klik en zoekmachine optimalisatie bureaus bijgekomen. Deze bureaus helpen vooral met het schrijven en plaatsen van advertenties. En zijn minder vaak bezig met het ontwikkelen van een volledige strategie voor de opdrachtgever.

Wilt u meer bezoekers op uw website?

Stuur ons direct een mail. Reclamebureau Rotterdam laat graag zien hoe u
op de eerste pagina van Google komt.

          Reclamebureau Rotterdam